Vývojová vada dělohy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na názor. Byla jsem na preventivním vyšetření a lékař mi sdělil,že mám vývojovou vadu dělohy, nejspíše že se v ní nachází přepážka, že bych mohla mít problémy v těhotenství nebo opakované potrácení. Vydala jsem se na kliniku aby mi o mé vadě řekli více, tam mi sdělili,že těhotenství by mi mohlo dělat jen potíže a doporučili mi hysteroskopické vyšetření a následné odstranění přepážky. Strašili mě, že dítě nedonosím atd. Tak jsem navštívila dalšího gynekologa a tam mi doporučili, těhotenství nejprve zkusit a kdyby se vícekrát nepovedlo (potrácela bych) tak, že by teprve poté uvažovali o odstranění přepážky, že jakýkoliv zásah do dělohy je riskantní kvůli plánovanému těhotenství. Jaký na to máte názor Vy?

Odpověď odborníka:

Nelze jednoznačně odpovědět. záleží na síle přepážky, jejím umístění, kam až zasahuje o tom všem dá odpověď hysteroskopie a pak je možno rozhodnout . Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: