Vývojové vady

Dobrý den mám doma 2 děti s rozštěpem rtu čelisti a patra. čekáme 3 miminko neplánovaně.Chtěla jsem se zeptat jaká je šanceže ho bude mít taky.momentálně jsem v 8.týdnu.ani nevím jestli jsem miminku neublížila tím že jsem to nevěděla a byla jsem u zubaře a dával mi bílou plombu,bez umrtvení,ale použil i nějakou desinfekci + asi lepidlo nebo co se na to používá tak to smrdělo a ještě na to svítil aby to tvrdlo.taky jsem se chtěla zeptat mám skoliosu páteře +schuemanovu chorobu.bolí mě hodně záda a od toho se my i hůře dýchá.dřív my pomáhalo si ty záda namazat ibalginem,voltarenem,nebo fastumgelem.ptala jsem se nato svého doktora a řekl že nesmím používat nic občas jen paralen,ale ten nepomáhá.děkuji Blanka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bylo by dobré genetické vyšetření plodu v 1,trimestru stran vývojových vad. To se domluvte s gynekologem. Pokud budou záda hodně bolest, namažte si je v co nejmenší vrstvě a ploše, miminku neublíží. Používejte co nejméně, jen když bude bolest intenzivní.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: