Záchranná tabletka

Dobrý den, mám 4 měsíčního prcka, rodila jsem císařským řezem. Plně kojím, noční pauza je však min. 8 hod.Protože plánujeme další dítě, rozhodli jsme se pro přirozenou antikoncepci.Teď to ale manžel "nezvládl", bylo to tři dny před ovulací. Záchrannou tabletku PO jsme nepoužili (má se vzít do 72 hodin, teď je to už 100 hodin.) Co se dá teď dělat?Chápu, že po císaři tak brzy dítě mít nemůžeme... děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hanyško! Ačkoli kojení působí antikoncepčně, otěhotnění vyloučit nelze. Možnost otěhotnění je však hormonálně značně snížena a tak bych radil spíše vyčkat a dooplnit těhot.testy, lépe u lékaře (HCG v krvi). Používejte raději kondom, spermicid, pesar atd.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: