Zahušťování umělé výživy rýží

Dobrý den. Mám doma 3,5 měsíčního syna, kojen byl pouze 1 měsíc, přikrmován byl Bebou HA, pro ublinkávání mi byla paní doktorkou z pediatrie doporučena Beba AR, ovšm bez většího efektu. Malý přibývá na váze dobře. Paní doktorka mi doporučila zahušťovat Bebu AR rýží. Na internetu jsem našla rýžové kaše od ukončeného 4.měsíce. Mohla by jste mi nějakou doporučit, nebo máme zkusit jinou umělou výživu( Hipp AR nebo jiné)? Předem Vám moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Evo.
Některá miminka mají reflux třeba i do roku a výborně prospívají. Pro rodiče je to sice náročné, ale trávicí trakt musí dozrát. Můžete vyzkoušet různé rýžové kaše i mléka a uvidíte, které bude Vašemu miminku sedět nejvíce. Důležité je také dodržovat protirefluxní opatření: nepokládat ihned po podání mléka, používat klín do kočárku i postýlky, odbrkávat během krmení (dát jednu dávku třeba na 3 x a pokaždé nechat odbrknout, atd.) Po ukončeném 4. měsíci je možné po konzultaci s pediatrem zavádět příkrmy, které jsou hutnější než náhrady mateřského mléka .

Mgr. Martina Ševčíková
Mgr. Martina Ševčíková

Specializace: Nutriční poradenství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: