Žádost o přeložení dokumentace pro laika

DOBRÝ DEN.MÁM VÝSLEDKY Z CT A VŮBEC TOMU NEROZUMÍM A MŮJ LÉKAŘ MI O TOM MOC NEŘEKL. V OBLASTI LS PŘECHODU JSOU ARTEFAKTY ZPŮSOBENÉ HABITEM. PLYNULÁ BEDERNÍ LORDOZA,OSA PŘÍMÁ,NA SKELETU NEJSOU ZNÁMKY ČERSTVÉHO TRAUMATU ANI DESTRUKCE,ZNÁMKY DEFORMAČNÍ SPONDYLOZY VČETNĚ MENŠÍCH DORZÁLNÍCH A FORAMINÁLNÍCH OSEOFYTŮ VEL.DO 4 mm,POČÍNAJÍCÍ SPONDYLATROZA IV PROSTOR L3/4 JE ZŮŽENÝ,PLOTÉNKA ZATÍM CELISTVÁ S BULGINGEM DO 4mm-NEJVÍCE V OBLASTI PRAVÉHO FORAMINA,TĚSNĚ PŘED NÍM,IV PROSTORY L4/5 A L5/S1 JSOU VÝRAZNĚ ZÚŽENÉ AŽ ZANIKAJÍCÍ,PLOTÉNKY JSOU FRAGMENTOVANÉ,OPĚT JSOU ZDE DULGINGY AŽ DO 5mm užší páteřní kanál,výrazně zúžená foramina oboustranně,hlavně mezi L4/5 a L5/S1 PŘEDEM MOC DĚKUJI ZA VYSVĚTLENÍ.S POZDRAVEM MELICHAROVÁ-MÁM PO DBOUCH OPERACÍCH BEDERNÍ PÁTEŘE L5/S1

Odpověď odborníka:

Oblast meziobratlových prostorů mezi 2. bederním až 1.křížovým obratlem ukazuje významné chronické degenerativní změny s postižení meziobratlových plotének.Zúžení páteřního kanálu nelze dle popisu nějak hodnotit, záleží na vztazích, na kolik je kde zúžený. Bulgung je změna, která může zvyšovat v oblasti místní tlak, což je někdy indikace k operačnímu zásahu se snahou tlak snížit, což poté zlepší situaci v oblasti.Více se těžko vyjádřit, stav po opak.operaci v jedné etáži komplikuje místní vztahy. Těžko říci bez popisu přesného klinického vyšetření a symptomatologie, zda lze ještě postupovat optimálně, tzn. aktivně fyzioterapeuticky či spíše pasivně se zřetelem na možný další operační zásah.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: