Záhadná viróza?

Dobrý den, dovoluji si na Vás obrátit s následujícím dotazem. Před několika lety jsem začala trpět na opary, které byly ze začátku klasické, menší, postupně se rozšířily tak, že jsem třeba několik dní nemohla jíst a mluvit - tento stav se docela pravidelně opakoval, třeba i každý měsíc. Tyto situace provázela úporná bolest hlavy, pocit strašného horka. Lékař mi naordinoval tablety Herpesin a postupně se opary staly zvladatelnými, takže se mi vyrazí 1x za 2 měsíce, v malém, kdy stačí Vectavir mast. Mým problémem jsou však bolesti a horkost v hlavě. V podstatě několik dní do měsíce cítím, jak to "na mě leze" - jsem nesmírně unavená ale zároveň mám bolesti hlavy a pocit horka - občas to tělo zvládne, ale většinou skončím s touto virózou na neschopence, jelikož mám horečky a díky bolestem hlavy prostě nemůžu. Dalším příznakem jsou také malé svědivě puchýře, které se mi jako předzvěst okamžitě vyrazí na rukách a nohách. Jsem naprosto zoufalá, nevím, jak se této "oparové virózy" zbavit, nevím ani, co to vlastně je. Mám za sebou několik krušných let, kdy jsem užívala ATB třeba i 9x ročně na streptokoky v krku (před dvěma lety jsem podstoupila operaci krčních mandlí, od té doby bez problémů), bojuji s chronickým kvasinkovým gyn. zánětem (nyní, po 3 letech lokální léčby mám konečně Mycomax 150 1xměsíčně před menzes), mám jen jednu fungující ledvinu ... Naprosto chápu, že je to záležitost imunity (všechny výsledky jsou laboratorně v pořádku), právě jsem dokončila kůru Wobenzynu, což byla má jediná naděje - bez úspěchu (pravidelně užívám vitamíny, laktobacily, detoxikuji se, zkusila jsem snad všechny potravinové doplňky - žádný výsledek). Můžete mi prosím objasnit, jestli vás, dle výše uvedených příznaků napadá, co to je, tato moje záhadná viróza a jak proti tomu bojovat, co dělám špatně? Mám absolvovat nějaké vyšetření .- jedná se mi hlavně o příšerné bolesti a horkost v hlavě (lékař mi řekl, že jelikož jsem laboratorně v pořádku, nemůže mi pomoct). Mockrát Vám děkuji za odpověď, jsem naprosto zoufalá.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhldem k bolestem hlavy, horečkám bych doporučila ještě neurologické vyšetření -vyloučení neuroinfekce. Vyloučit by se měla i celiakie. Z doplňků můžete zkusit probiotika, zelený , ječmen, chlorellu - oba produkty slouží k vyčištění organismu, obsahují vysoké množství vitamínů, přírodních enzymů , které působí protizánětlivě, zároveň snižuji pH v organismu.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova choroba
Články: Crohnova choroba
Z hlediska vývoje medicíny...
9 kroků k odstranění klíštěte u vašeho domácího mazlíčka
Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Články: Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Přichází jaro a s ním...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Hemofilie jako
Články: Hemofilie jako "odkaz" předků? Ne vždy
Toto onemocnění je...
Krvácivé poruchy: když modřiny nejsou nevinné
Články: Krvácivé poruchy: když modřiny nejsou nevinné
Když se zraníme tak, že nám...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: