Zalehlé ucho

Dobrý den.Prodělala jsem virózu, dle sdělení lékaře ORL, s počínajícím zánětem středního ucha.Bylo mi špatně druhý týden, proto jsem souhlasila s antibiotiky Duomax 75O po 8h.Dobírala jsem včera večer.Rýmu mám už desátý den a druhý týden zalehlé pravé ucho, ve kterém mi často píská nebo mám ozvěnu okolních zvuků, točí se mi občas hlava a mám občas pocit, že mě to "táhne"k pravé straně. Rýma léčena byla, zalehlé ucho prý musí odeznít samo.A dotaz mojí dcery,když je týden, po antibiotiky, přeléčené rýmě a začná jí rýma znova. Alergická rýma to prý není.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, zcela všeobecně na virosu ,tedy ani na rýmu ATB nezabírají.Předpokládám ale, že Váš lékař důvod k nasazení Duomoxu měl. Pokud trvá rýma a zalehnutí ucha měl by se samozřejmě zkontrolovat nález v uchu nejlépe optikou, nález na cestách dýchacích a ve vedlejších dutinách nosních. Je vhodné přeměřit impedanci středouší tympanometrem a audiometrem sluch. Tato vyšetření pomohou zhodnotit Vaše potíže kvantitativně i kvalitativně. Od toho se musí odvíjet další léčba.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: