Zánět eustachovy trubice

Dodrý den, lékař na ORL mi diagnostikoval chronickou rýmu a "Eustachitis ac. bila. t.". Předepsal mi pouze sprej do nosu tafen a léky na alergii, které ovšem beru dlouhodobě, tudíž mi asi nějak výnamně nepomohou. Při prohlídve mi profouknul uši (v diagnóze ostoskopicky oboustranně vpáčené růžové bubínky), což mi moc nepomohlo, ikdyž to mi nevěřil. Teď mám vcelku dost zalehlé jedno ucho a přemýšlím, zda mi lékař nezapomněl předepsat také něco na léčení uší nebo opravdu stačí jenom ty kapky? Na kontrolu jdu až za 14dní a nerada bych, aby se můj stav případným neléčením zhoršil.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Míšo! Chronická rýma je obtížně zvladatelný problém. dokud budete mít potíže, je dost možné, že budou trvat i zalehlé uši. Zkuste se pod vedením jogového instruktora naučit techniku proplachů nosních dutin džala néti a denně ji provádějte. Hodně zvlhčujte vzduch, hadry, ručníky a nádobky na topení jsou neúčinné - pomáháí pouze sušák plný mokrého prádla v místnosti nebo zvlhčovač vzduchu. Zkuste přemýšlet o vlhkosti vzduchu a jeho cirkulaci, prostudujte si "sick building syndrom" a přemýšlejte, v jakých budovách žijete a pracujete a zdali nemohou být příčinou Vašich obtíží.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: