Zánět eustachovy tr. -léčba atb

Dobrý den, mám zánět Eust. trub.,jaká je vhodná léčba a jaké ATB nové generace by pomohlo (64 let,žádná kontraidikace). Na ceně nezáleží, musím hradit plnou cenu,takže pojišťovnu nezatížím. Děkuji za odpověd. Tom

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží, jestli máte katarální zánět bez bakteriální složky (pak by nepomohla žádná ATB a pomohly by léky proti zánětu, konkrétní musí vybrat ošetřující ORL lékař), nebo bakteriální zánět (pak se musí zvolit antibiotika podle nálezu na sliznicích, podle celkového stavu pacienta a také podle aktuální epidemiologické situace v daném kraji a podle případného bakteriologického vyšetření = opět je musí určit ošetřující lékař, neexistují automaticky "antibiotika na zánět Eustachovy trubice").

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: