Zánět jícnu, žaludku, dvanáctníku

Dobrý den,před 14 dny sem byla na gastroskopii a byl mi zjistěn zánět žaludku, jícnu a dvanáctníku, nyní jsem dostala léky zvané quamatel trochu mi zabírají ale přesto mám občas tlak v žaludku, nadýmání. Minulý rok jsem měla helicobacter pylori, který byl úspěšně vyléčen a před 2 lety infekční mononukleozu. Chtěla bych se zeptat jak je možné, že se mi stále vracejí žaludeční problémy a je vůbec možné to něčím vyléčit? Nyní mi k tomu přibyl ještě opravdu silný zánět močového měchýře, může to s tím souviset? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Veroniko, zánět horní části zažívací trubice a zánět močových cest spolu obvykle nesouvisejí. Pokud byla ve Vašem případě v minulosti potvrzena infekce Helicobacterem pylori, mohlo dojít k recidivě tohoto onemocnění. Doporučuji Vám domluvit se s gastroenterologem na tzv. eradikační léčbě (pokud byla i nyní prokázána infekce Helicobacterem pylori). Quamatel není lékem volby pro léčbu helicobacterové infekce. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x