Zánět nervu

Jsem přes léto v Americe a po zánětu spojivek kdy jsem byla léčena mastí erythromycinem 4dny bez problémů mě poté začala urputně bolet oblast pod okem okolo lícní kosti při jakémkoliv doteku. Po několika dnech jsem šla s tímto problémem znovu k doktorovi. Řekl mi,že konjunktivitida byla zřejmě virového původu a viry se mi z oka přesunuly pod něj a tam mě dráždí. Po vyšetření oka a ucha - v pořádk, mi byl předepsán Prednison 20mg tabletky a dávkování 2denne po dobu 5dnů. Po prvním dnu vůbec nemohu spát, mám hlad a cítím se jako po alkoholu a to mi doktor řek, že není problém po dobu brani léků pracovat, ale nedokáži si to vůbec představit, neboť jako plavčík jsem téměř stále na slunci ve velkých teplech. Dočetla jsem se plno špatných recenzí na Prednison, velmi se toho obávám :( Můžete mi prosím sdělit svuj názor na mou léčbu? Děkuji pěkně. Nikola.

Odpověď odborníka:

Zřejmě se skutečně jednalo o zánět nervu, léčba je správná, ponechala bych. Dávky prednisonu jsou nízké, budete je navíc užívat krátkodobě, tedy není se obávat něžádoucích účinků, které se povětšinou objevují až po dlouhodobém užívání. V tomto případě k léčbě zánetu patří a navíc v obličeji (a u oka) je nutno zánět důsledně přeléčit. Hezký den a brzké uzdravení.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x