Zánět slinné žlázy - atb amoksiklav?

Již několik týdnů se mi zejména po jídle udělá pod pravou čelistí bulka velikosti švestky. Aescin a konzumace kyselého nepomohla, na UZ kamínek zjištěn nebyl. Bez provedeného výtěru mi byla nasazena ATB Amoksiklav 1 g/ 1 x po 12 hodinách. Dnes začínám ATB brát 4. den a stále nepozoruji zlepšení. Chtěla jsem se Vás zeptat na názor, zda je taková léčba vhodná, podle informací v příbalovém letáku o tom nejsem zcela přesvědčena. Může být takový problém spojen s problematicky vrostlými osmičkami, které se chystám nechat vyndat? Nikdy dříve jsem podobný problém neměla. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Petro. Jako inteligentní mladá žena uvažujete logicky, cítíte potřebu vysvětlit léčebný postup. Tady ale nezbývá, než se znovu vrátit k lékaři, který zahájil léčbu širokospektrým antibiotikem a prodiskutovat s ním smysl a cíl tohoto postupu. Stomatologická problematika může mít samozřejmě k zánětlivým změnám v obl. spádových lmyfatických uzlin vztah také, tady je na místě konsultace s lékařem příslušné odbornosti.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: