Zanet spojivek

Dobry den, chci se zeptat ohledne zanetu spojivek, mam bakterialni zanet a uzivam na to Maxitrol, ocni lekarka mi rekla at ho uzivam tyden, uz po prvnich 4 dnech leceni,jsem mela oci skoro v poradku, jenze paty den jsem se rano probudila, a oci me opet svedily, palily, bolely,a byly zarudle, je toto normalni? Mam vyckat dalsi dny nebo zajit rovnou zase k ocari? Co by pak nasledovalo? A jak je mozne ze se mi to paty den tak zhorsilo kdyz poctive kapu? Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívání očních kapek a obzvláště s antibiotiky má stejná pravidla jako užívání ostatních antibiotik, u kterých se musí dodržovat doba, po kterou se mají používat a která je většinou jeden týden. Předčasné ukončení léčby může vést k nedoléčení onemocnění, jeho opětovnému vzplanutí a k rozvoji rezistence na dané antibiotikum. Doporučení lékařů se tedy vyplatí dodržovat a případnou změnu léčby je vhodné vždy s lékařem konzultovat. Pokud Vaše potíže neustupují, bude kontrola u očního lékaře nutná. Přeji hezký den.

prim. MUDr. Radan Zugar
prim. MUDr. Radan Zugar

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční centrum Praha, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: