Zánět uzliny v třísle

Dobrý den, paní doktorko. Asi na jaře jsem prodělal zánět v oblasti třísla - asi 3 cm nad kořenem penisu se mi udělalo něco jako absces nebo furunkl, alespoň myslím. S doktorem jsem s tím nikam nešel, tehdy jsem se seknul holícím strojkem do kůže a myslel jsem si, že se mi to ošklivě zanítilo. Vypadalo to jako zanícená uzlina, nejdříve hodně bolestivá, pak se vytvořila píštěl a žlutozelený hnis vytékal ven, k závěru zabarvený s krví. Místo infekce lehce zduřelo a zabarvilo se do oranžova, pak do červena. Neměl jsem žádné jiné příznaky, necítil jsem se malátný, nebolela mě hlava, svaly, klouby, neměl jsem horečky, zvýšenou teplotu, nic jiného. Bez zduření dalších uzlin ve spádové oblasti. Zánět se začal hojit asi za deset dní - ránu jsem dezinfikoval peroxidem, potíral dermálním chlorofilem, aloe vera a sterilně kryl. Zahojení s lehce viditelnou jizvou. Pak jsem se ale dočetl o LGV - pohlavní chorobě mezi homosexuály, která má podobné symptomy, což mě trochu vyděsilo. Tehdy jsem tomu nepřikládal význam, měl jsem v práci velké starosti. Nechráněný anální styk jsem neměl, pouze orální bez ejakulace cca tři týdny před prvními projevy infekce. Mám dotaz, jestli se mohlo jednat o LGV a jestli je možné to zjistit z krve či z moči i když je zánět zahojený. Od té doby jsem měl dva sexuální partnery, k análnímu styku nedošlo vůbec, jen k orálnímu, nikdo z nich neměl podobné příznaky. Děkuji moc za odpověď!

Odpověď odborníka:

I když samozřejmě nemusí jít o nic závažného, vzhledem k vaší orientaci patříte do rizikové skupiny a bylo by vhodné, nechat se preventivně vyšetřit na přítomnost pohlavních chorob, vč. LGV.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: