Zánět v dásni po vyplnění zubních kanálků

Dobrý den pane doktore, přetrvává u mne citlivost v dásni po provedení léčby a následného vyplnění kanálků u 6 nahoře. Na komplexním rentgenu se neobjevila tvorba váčku, zub nebolí, pouze dáseň je citlivá na dotyk.Byla mi následně doporučena extrakce, které se ale snažím vyhnout, protože každý vlastní zub je dobrý a návrh byl i na vytržerní 7. Můj problém spočívá v tom, že bych měla absolvovat po 10 letech znovu plastiku ACL, tentokráte s vlastním štěpem a obávám se, zda by mi stávající stav nemohl zkomplikovat pooperační stav. Je tam velké riziko? Co prosím doporučujete? Přeji příjemný den a děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, citlivost přetrvává pár dní, týden, mělo by se to ale uklidnit. Příčin citlivosti může být mnoho, diagnozu chtějte od svého ošetřujícího lékaře. Nevím z jaké indikace by měla být vytáhnutá "sedmička". Pokud trpíte pokročilou parodontitidou, tak doporučuji důsledné odstranění kameme pod dásní a vytáhnutí velmi špatných zubů před plastikou vazů . Samozřejmostí je "vyslechnout" indstruktáž hygieny, v dnešní době, kdy se o tuto záležitost starají dentální hygienistky, bych doporučoval návštěvu u ní. Je dobré tyto problémy začít řešit, co nejdříve před operací, aby se infekce kolem zubů co nejvíce eliminovala.

MDDr. Stanislav Kárník
MDDr. Stanislav Kárník

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá praxe MDDr. Maxima Komleva, zubní lékař 

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: