Zánět žaludku

Dobrý den pane doktore...jsem šest měsíců po porodu,začalo mne zhruba měsíc po něm,brnet v levém podzebri...následně i bolet. Prakticky lékař mne poslal na sono,kde zjistili zvětšenou slinivku,načež mi bylo řečeno, že je to normální, potíže nevstupují,poslána na rentgen žaludku....výsledky z histologie ,jsou následné.žaludeční sliznice do průměru 3 mm s chronickou aktivní gastritidou, průkaz helicobakter je pozitivní,těžká kolonizace...nevím co to znamená? Dostala jsem dvoje antibiotika, s tím...že mám přestat kojit... Ale já nechci?je léčba ,dle vašeho názoru v akutním stavu...či lze počkat?Děkuji Vám mnohokrát za odpověď. J.G

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte zdravotní problém vč. bolesti a nálezu Helicobactera pylori, který je dáván do souvislosti se vznikem žaludečních vředů, je jednoznačně potřebná terapie. Zeptejte se svému lékaře - obvodního či vhodného specialisty - gastroenterologa, zda je možné užívat antibiotika, která v indikovaných případech mohou být podávána během kojení. Některá se např. vylučují do mléka jen v malém množství. Můžete se dotázat i magistra (ne laborantky u volného prodeje) v lékárně před návštěvou vašeho lékaře. Někdy zkušení lékárníci lépe poradí s výběrem vhodného léčiva a znají lépe nežádoucí účinky a kombinace léčiv. Důležitý je i údaj, kolikrát denně kojíte, neboť po 6 měsících již vše miminko určitě má zařazeny i příkrmy.hm

MUDr. Hana Mojžíšová
MUDr. Hana Mojžíšová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: MUDr. Hana Mojžíšová, výživové poradenství v centru Prahy

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: