Zánět žaludku

Cca před měsícem jsem jela na pohotovost s bolestmi žaludku.. Hospitalizovali mě brali mi krev a byla jsem na gastroskopii.. Po 5 dnech mě pustili domů.. Bylo mi dobře jak kdy .. Třeba 3 dny ano potom 3 jsem měla pálivou bolest žaludku .. Asi za 3 týdny od propuštění z nemocnice jsem měla 3 dny průjem .. Koupila jsem si Smectu a 4 dny jsem nebyla na stolici. Měla jsem velké bolesti žaludku palivá nolest žáhy a žaludku.. Jela jsem opět na pohotovost ale už do jinné nemocnice. Vzali mi krev udělali mi klystýr a ulevilo se mi.. Říkali že bolesti patřili k zácpě že mi to podráždilo ten nemocný žáludek. Od té doby chodím na stolici pravidelně 1-2 denně !! Ale už 3 den mě zase pobolívá žaludek.. Myslíte, že jsem snědla něco co mi nedělá dobře na ten žaludek?! Nebo čím by to mohlo být?! Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nikolito, pokud byla gastroskopie negativní, nejde zřejmě ani o vředovou chorobu ani o zánět žaludeční sliznice. Zácpa s tímto problémem sice může, ale také vůbec nemusí souviset. Může se jednat o podráždění sliznice nebo "překyselení" s pyrosou = pálení žáhy. Strava na tyto problémy má velký vliv - je třeba jíst často menší porce jídla (alespoň 5 porcí denně), vyhýbat se silněji kořeněným a slaným jídlům, problémy může dělat i alkohol, káva, sycené nápoje, některé druhy zeleniny, sladkosti, čerstvé pečivo - je to trochu individuální, zkuste vysledovat, které potraviny Vám nedělají dobře.. Naopak příznivě působí mléčné výrobky, především kysané. Problémy může zhoršovat i stres.

MUDr. Hana Štětková
MUDr. Hana Štětková

Specializace: Kardiologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: