Záněty průdušek, alergie

Dobrý den,mám 5letou dceru,která od října má opakované záněty prudušek,jednou i zápal plic.Vždy k tomu 40°horečky,hrozný kašel.Obvodní lékař nás po 7 antibioticích poslal na alergo.Tam nás již 3 měsíce léčí Seretide spray,nyní zyrtec na alergii,protože má pozitivní traviny.V krku ma delši dobu streptoc. pyogenes,tak jsme dostaly Tafen nosní spray.Horečky přes 40 má i s kašlem nadále.Nyní nám paní doktorka napsala helicid 10mg na 3 měsíce,prý že by mohla mít reflux žaludku.žáha dceru nepálí a problémy se žaludkem nemá.chtěla bych se zeptat,jestli nemám navštívit plicního lékaře a zda mám dceři dávat helicid.nebylo by lepší nejdřív vyšetření,zda je to nutné jíst?Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Na alergologii bylo pravděpodobně prokázáno bronchiální astma, protože jste dostali inhalační spray. Při jeho používání však může dojít ke zvýšené náchylnosti k respiračním onemocněním. Nález v krku by měl být přeléčen. Tafen je protizánětlivý preparát, ale neřeší infekční nález v nose, spíše opět náchylnost k bakteriálním infekcím zvyšuje. Helicid klidně nasaďte. Doporučovala bych doplnit imunologické vyšetření a ev. léčbu autovakcínami - ale to musí rozhodnout lékař, dle nálezů.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x