Záněty v těle

Dobrý den, už 4 měsíc, se nemohu zbavit ureaplasma a mycoplasma. Léčela jsem se už dvěma antibiotiky, jenže se mi infekce usadila v močovém měchýří a šíří se tam tak dalši infeknce, bolesti mám věčně v podbrišku, z gynekologického hlediska jsem v pořádku. Byla jsem poslána na sono ledvin a moč. měchýře, vše v naprostém pořádku, až na to že jedna ledvina je slabší ale to mě prý tolik neohrožuje. Dané infekce mají stejné hodnoty jako před antb. i po antb. Léčila jsem se před rokem na chlamydie, s hospitalizací v nemocnici. Infekci jsem vyléčila doxybene, a vše proběhlo bez problému a po dobrání antb. jsem se z toho dostala. I ted byl můj partner přeléčený, jenže mě přepadá otázka, proč se mi to pořád drží v tom močovém měchýři. Mám jít do nefrologické poradny, kde nevím co mě čeká. Ale prý se semnou potáhnou ještě větší vyšetření, tím se vás chci zeptat, jestli by nebylo vhodné zažádat si o magnetickou rezonanci, protože jsem nejdříve měla záněty moč.měchýře, poté jsem měla nějaké starosti s měsíční bolestí hlavy, pak jsem opět měla zánět moč. měchýře,zánět prudušek, běžné mykozy, pak mi bylo zjištěno že jsem asimetrická, a teď jsem měla zánět zubů, a poté zánět zvukovodu v uchu. A to všechno v intervalu těch daných 4-5 měsíců.Tak mě napadá jestli v sobě nemám jen nějaký zánět, který se pokaždé projeví jinde a jinak. Co na sobě pozoruji, jsem často unavená, občas mám i průjem dva tři dny, poté zase zácpu, ted mám problémy s příjmem potravy, mohu se v klidu najíst ale tak do 2-3 hodin, mě přepadají křeče v nadbřišku, nejdříve mě píchne a pak přichází tupá bolest, a na levé straně břicho ztvrdne. I celkově moje břicho je hrozně tvrdé v poslední době. Vypozorovala jsem i to, že se mi opět začal dělat ekzém, což je asi normální v tomhle počasí. Dnes jsem viděla na jedno oko rozmazaně, docela často mě bolí hlava, ale potíže se spánkem nemám, a na právé ruce necítím kousek palce. Připadám si už jako hypochondr. Protože neustále chodím k doktorovi, mohl by jste mi prosím poradit, co mám dělat? Nebo o jakou nemoc by se v mém případě mohlo jednat? Jsem dost mladá na to čím si pořád procházím.. Mám teď i dost stresové období, ale nemyslím si že by to bylo ze stresu. Tak žádám alespon o Váš názor tady na to všechno, a popřípadě nějakou radu, která by mi mohla nějak pomoct. Moc Vám děkuji za přečtení a za Váš čas i odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno Pavlíno. Děkuji za snahu pečlivě vylíčit potíže, ale musím Vás trochu zklamat - takto na dálku stav nevyřešíme. Nejdůležitější je, aby postup Vašeho vyšetření měl návaznost ("hlavu a patu"), mělo by tedy být koordinováno jen jedním lékařem, který by měl mít k dispozici veškeré výsledky (měl by to být Váš praktik). Jen tak lze posoudit, zda v dosavadním postupu nebylo něco podstatného opomenuto nebo přehlédnuto. Příčin potíží může být více, na "celkový" zánět bych to ale nesváděl, nutno říci, že je také třeba pečlivě hodnotit laboratorní výsledky (píšete "nemohu se zbavit ureaplasma a mycoplasma", nepíšete ale, jakými testy byly tyto infekce zjištěny - pokud pouze z krve a "hodnoty" máte po léčbě stejné a cítíte se stejně, lze pochybovat o tom, že potíže s těmito infekčními původci vůbec souvisí). Jakákoliv vyšetření řešte s ošetřujícím lékařem - nemá smysl "žádat o rezonanci" - jak uvedeno výše, postup musí mít určitou logiku, musí být zvážena přínosnost vyšetření a to je možné jen při znalosti veškerých detailů...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Stejné potíže=chlamydie a viry | Od: Milan | 18.7.2016 15:39
Měl jsem úplně stejné projevy a pomohl mi vitamín D a vystavovat celé tělo pravidelně na sluníčku, taky jsem každé ráno jedl rybičky olejovky, žádný cukr s tukem na noc (sušenky) místo toho před spánkem tak půl hodiny běhu sprcha a jít spát a hlavně spánek nejvíc posiluje tělo od 9 večer do 12 půlnoci, nejhorší je jít spát kolem půlnoci, to se nenabíjí.
Mnoho zdaru a síly.
Milan
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Biologická léčba se ordinuje stále častěji – nyní i u rakoviny vaječníků
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Přisáté klíště – co teď?
Články: Přisáté klíště – co teď?
Přisáté klíště je v průběhu...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
RTG snímek hrudníku
Články: RTG snímek hrudníku
Rentgenové vyšetření...
Známe bič na nadměrné pocení kdekoli na těle
Články: Známe bič na nadměrné pocení kdekoli na těle
Mnoho lidí si myslí, že...
Hormonální antikoncepce: vedlejší účinky, o kterých se nemluví…
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: