Zapojení do tréninku po půl roce po plastice.

Dobrý den, pane doktore, v únoru jsem byl na operaci ACL levého kolene + ještě mi vzali kousek vnitřního menisku. Úraz se mi stal v listopadu ze srážky ramene na rameno při fotbalovém utkání. Pan doktor-operatér mi povolil po 3 měsících běh a teď, po 6 měsích, sprint. Fotbal mi povolí asi až 10 měsíců od operace. Ptám se Vás, protože na kontrolu půjdu až za delší dobu. Myslíte, že by mi pomohlo (nebo spíše neuškodilo) vrátit se k fotbalovým tréninkům? Řekněme taková 60-70% zátěž, při které bych akorát nehrál hru jako takovou, ale zapojoval se do cvičení typu sprinty, přihrávky, střelba.... Stále posiluji, abych se zbavil hypotrofie, teď mi chybí na quadricepsu 1-2cm oproti druhé noze, sprintuji a bolest jen úplně minimální. A ještě jeden dotaz.... myslíte, že by mi pomohly tejpy? Ať už teď někdy a nebo při plné sportovní zátěži v zimě? Děkuji mockrát.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Tento postup je obvyklý , dokud nedocvičíte sval je pořád riziko nového úrazu. Tejpování pomůže je to částečná náhrada ortézy . Pokud se jedná o zátěž po půl roce tak běhat můžete, rizikové jsou starty a změna směru pohybu - klička a samozřejěm kontakt s protihráčem. Na to byste si měl dávat pozor, ostatní zátěž jako přihrávka by vadit neměla.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: