Zapomenuta antikoncepce

Dobrý den, Potřebuji poradit jak mám pokračovat když sem zapoměla 15 prášek. Ale je to komplikovanější antikoncepční prášky užívám je ve 20:00 večer a vzala jsem si jej až dnes v 10:44, ale celé se to komplikuje tím že jsme se v to ráno s mím přítelem milovali bez kondomu. Jaké je ryziko otěhotnění a jak jej snížit. Děkuji mnohokrát Iveta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Iveto! Obecně má narušení rytmu podávání HAK za následek pokles antikoncepční účinnosti. Popsaná nepravidelnost je víceméně minimální a ochrana před otěhotněním klesla jen pranepatrně. V případě pochybností můete vždy použít ještě další (v tomto případě doplňkovou) metodu kontracepce (kondom, přerušovanou soulož apod).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: