Zatím do vztahu nechce

Dobrý den, je mi 20 let a kupodivu jsem si tentokrát nenašel dámskou známost, ale mužskou známost. Jelikož mě přitahuje obojí pohlaví, je to i pochopitelné. Bohužel s předchozími vztahy nemám moc dobré zkušenosti skrze to, že mě většinou, avšak díky bohu, dříve, než jsem se stačil zamilovat, holky odmítli. Jen jeden vztah byl delšího trvání a bohužel jsem zapletl do toho city dříve, než ona... Nyní jsem si našel chlapce, je mu 26 let a říká, že on zatím vztah nechce, že je ze vztahů vyléčený (má špatnou zkušenost, že ho jeho přítel jen využíval k penězům)... Já řekl, že to akceptuji, že je to logické, že to chce čas... Ale představa, že já jsem do něj nějakým způsobem ,,zamilován", mám ho rád a rád bych s ním měl partnerský vztah, a ta představa, že bychom se scházeli sice dlouhodbě, ale jen nezávazně, mě ničí. Bohužel se léčím na úzkosti, takže je to pro mě co se týče psychiky těžší se smířit i s možností, že to prostě tak dopadne... Co mám dělat? Nutit ho nemůžu, je nějaká šance, že se časem k partnerství dostaneme? Prosím tedy o radu, jak se ale chovat a jakým způsobem zatnout zuby a vydržet, protože je dosti možné, že v takovém případě je ,,debaklový vztah" a to nechci. Chci, aby to přišlo samo, ale ta jeho nezávislost a volnost mě trochu trápí, rád bych s ním měl vztah, jenže on, jak jsem uvedl, zatím nechce. Poraďte prosím co nejvíce, Děkuji moc David

Odpověď odborníka:

Milý Davide, Ani se Ti nedivím, že jsi z toho celý rozpolcený. Partnerské vztahy jsou velmi složité a komplikované, protože se dotýkají srdce. Tvůj přítel je k tobě upřímný, má strach z nového vztahu, protože se asi spálil a raději je opatrný, abys neranil jeho city. Buď upřímný ve své lásce, miluj ho a jeho strach se zanedlouho rozplyne, jako pára nad hrncem. Zamiluje se do tebe a sám bude chtít partnerský vztah. Jestliže však hovoří o nezávislosti a volnosti, že se nechce vázat a mít i jiné zkušenosti, tak Ti zlomí srdce, protože myslí jen na sebe a strach je jen výmluva. Držím Ti palce.

Mgr. David Karel, Ph.D.
Mgr. David Karel, Ph.D.

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Soukromá psychoterapeutická praxe v Teplicích

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x