Zátěž po operaci šedého zákalu a astigmatismu

Jsem 2 mesice po operaci astigmatismu a sedeho zakalu,ZA 14 dní-14 března- mi budou aplikovana první injekce do oka antiVGF -EYELA z duvodu poškození sitnice z suche formy na mokrou,Dotaz zní-mohu nyní provadet doma na zemi cviky na páteř(protahování DK na zemi,překrucování v pase atd) které jsem byla zvykla delat pred operaci kvuli onemocnění pateře.Když necvičím zada mě bolí.Mohu též dle zvyklosti chodit do domaci sauny a vířivky?,,Nemohou mi tyto procerudy zhoršit stav mého očního onemocnění??? Prosím a jak mi v teto situasi mokre formy a cekani na tuto injekci skodí televice a počítač?? Moc děkuji za zodpovězení několika dotazů. L.V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 2 měsíce po operaci katarakty již můžete cvičit. Televize ani pc stav na sítnici nezhorší. Ani sauna a vířivka nijak nevadí,operovaným očím nevadí, na sítnici vliv nemají. S pozdravem.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: