Zatuhlý malíček

Dobrý den, občas se mi stává, že se ráno probudím a mám zatuhlý malíček rozhejbání trvá chvíli a pak je vše v pořádku. Mám velké problémy s páteři, protože mně do něj občas vystřeluje ze zad. Ale také se do toho občas dostane i psychika, jsem totiž hudebník, který bojí o to, že příjde o muziku. a myslím na to denně:-( Má to něco společného s psychikou? Děkuji za odpověd Mesho.

Odpověď odborníka:

Krásný den. Poruchy statiky a dynamiky pohybového úsgtrojí jsou velmi časté, přece jen většina z nás trpí nerovnovážným zatěžováním různých svalových skupin. Úzkost, nejistota- to vše má svůj korelát v trvalém vzestupu svalového napětí, to zhoršuje tzv."blokády" a potencuje vjem bolesti. Proto často bývají jako pomocné léky ordinována protiúzkostná antodepresíva- a to i u osob, které nikdy nevnímaly depresi jako stav nálady.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: