Zatuhlé svaly

Dobrý den paní doktorko, Nevím jak to přesně popsat aby to bylo srozumitelné -ale snad se podaří.Je mi 36 let a více než rok mě občas píchá na pravé straně pod žebrem a tato pravá strana se mi stahuje až do zad - když sedím -pracuji u počítače tak někdy cítím jak mě to i tlačí.Když si lehnu a hodně zhluboka se nadechnu tak mi pod prsty podklouzne celý takový pruh-asi nějáký břišní sval až do zad.Nebolí je to povrchové a když zatnu svaly na pravé straně mám hrbolky.Při uvolnění břišní stěny není cítit nic- nic nepodkluzuje.,nenahmatám. Byla jsme u své paní doktorky,která mě vyšetřila a nic neshledala - prý se jedná o sval,poslala mě na ultrazvuk kde se také nic nenašlo.Mám doporučeno cvičit - je pravda že pohybu mám hodně málo a mám sedavé zaměstnání - ohnutá záda a břicho si přitom mačkám.Z pravé strany mám i zatuhlou krční páteř.Jsme hodně ve stresu a trpím uzkostí - takže to může být stažené i od toho.V roce 2004 jsme byla na RTG kde mi řekli že mám lordozu +kyfozu a deformace hrudníku.Na levé straně mě spodní žebro hodně vyčnívá a na pravé straně nad prsem mám také více vidět žebra.Chtěla bych se zeptat o co by se mohlo jednat - mohlo by jít o nějáký svalový spasmus??? A čím by se to dalo odstranit - je to nepříjemné,někdy to bolí a stahuje se. Moc děkuji .

Odpověď odborníka:

Pokud máte poruchu posturry, poruchu statiky pateře a tím i současně poruchu dynamiky pateře mohou se takto potíže od pateře projikovat až na přední stranu horního břicha. Ortopedické vyšetření je na místě, rtg snímeki dolní hrudní a bederní pateře rovněž a dle nálezu i další zobrazovací metody. Podle nálezu potom léčba. Byla by vhodná léčba na rehabilitaci. Pohybová léčba, relaxační cvičení, posílení stabilizujícího svalstva bederní a hrudní pateře. Výhledově dle rehabilitace i lázeňská léčba, která by měla pozitivní účinek nejen na pohybovou soustavu, ale i na psychiku o které hovoříte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x