Zatuhnute koleno

Dobry den. Uz v predchadzajucej otazke som sa pytal ohladom mojho zatuhnuteho kolena po otvorenej triestivej zlomenine dolnej casti stehenej kosti. Chcem sa spytat doktor navrhuje artroskopiu a pri uspani silove ohnutie kolena. Zda sa vam tento postup v poriadku? Posielam Vam aj foto z ct neviem ci to bude vidiet ale z prednej strany mi zostali ulomky . Bolo mi povedane ze to nevadi ale ja v tom mieste mam stale take zvlastne tlaky moze to but tym? Dakujem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Je třeba znát ještě další informace, délku od úrazu, další snímky, stav kolena, dosavadní hybnost, stav bez zánětlivých změn, laboratorní nálezy. Podle rtg snímku a vašeho popisu se jeví racionální při blokádě kolena artroskopické vyšetření a ošetření spolu s redresem. Celková anestezie umožní se zbavit volního odporu a nastolí svalovou relaxaci, což vše může přispět ke zvětšení rozsahu hybnosti kolena. Nezbytná je velmi intenzivní pohybová léčba na rehabilitaci po zákroku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: