Závratě

  • Dotaz od: M. Petruška
  • Publikováno: 24.10.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den. Před rokem jsem byl hospitalizován na neurologii.Udělalo se mi po noční sm.nevolno(silné závratě,zvracení).Již týden jsem měl zákus klíštětem a byl jsem léčen antibiotiky.Prošel jsem CT,MR,lumbální pukcí a další vyšetření.Na MR mi byl zjištěn nález drobných vícečetných ložisek supratentorialně nespecifického charakteru. Lumbální pukce bez nálezu.Po 14 dnech jsem byl propuštěn domů.Dostal jsem Torecan při potížích.To bylo na konci roku2009.Bohužel tento stav se mi začal vracet.Vždy v ranních hodinách.Nikdy ve dne.V červenci, září a nyní v říjnu.Na neurologii jsem se nikdy nedozvěděl příčinu těchto stavů.Trpím závratí hlavně v poloze ležmo a při změně polohy hlavy.Beru Torecan ale moc to nepomáhá.Může to být následek zákusu klíštětem i když lumb.punce to vyloučila?Jak mám dále postupovat když mi na neurologii nepomohou.Děkuji předem za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mohlo by se opravdu jednat o pozdní následky kousnutí klíštěte. Doporučoval bych proto znovu komplexní kontrolu na neurologii. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: