Zdravotní potíže spojené s nervy a páteří

Přeji krásný den, ráda bych Vás požádala o Váš názor na mé zdravotní problémy , které začaly koncem lonského roku . Začala jsem mít problémy jako motání hlavy , třesy svalů , návaly bolesti do hlavy spojené s nepříjemným pocitem jako by mi projížděla hlavou elektřina pocit tlaku za očima stálé nepříjemné pocity na zvracení a kolebs. Šla jsem k lékaři , udělal mi krevní vyšetření a měla jsem zvednutý cukr cca 7,5 a také po rentgenu krční páteře . Zjistili mi blok na krční páteři a jelikož problémy neustávaly navštívila jsem neurologa, poslali mne na MR páteře a potvrdil se začínající problém vyhřezlé ploténky nezasahující do míchy , ale mícha zůžená mírně v oblasti c5-c7 . doufám, že jsem to popsala správně , také mi zjistili tetanii . Problémy se po užívání hořčíku zlepšily s třesem a brněním rukou , ale v poslední domě mne provází takové nepříjemné pocity ve svalech lýtek a stehen velmi nepřijemný pocit nestability a mrtavenčení v hlavě občas jen mírné problémy s nádechem , nejhorší to bývá v noci . Ohledně bolestí hlavy mne p. doktorka poslala na EEG a vyšetření sono krčních cév , ale výsledky zatím nemám , v poslední době se také dostavila bolest v oblasti krční páteře a rukou a jelikož pracuji 9 hodin denně u PC projevuje se to také problémy s očima .Asi to bude spojeno i s psychikou , ale z vlastní iniciativy jsem zašla za psychiatrem a ten mi řekl , že jsem dostatečně silná , abych to zvládla bez léků , snažím se o to , ale vždy to není jednoduché také se mi honí hlavou různé myšlenky ohledně mého zdraví a za posledních 6 let mne v životě asi provázelo mnoho stresu a osobní bolesti , úmrtí maminky , problémy v rodině , zdravotní problémy manžela a vždy to nejde ustát bez problémů . Snažím se být silná ale někdy to nezvládám , taky je v tom asi trošku strachu , že to může být něco vážnějšího , nejvíce mne trápí právě ty nepříjemné pocity v hlavě mravenčení , tlak, bolest -nyní se zmírnila není již tak silná , ale nepříjemná a pocit že člověk zkolabuje . Když už je moc špatně a nemůžu spát a v noci se budím vezmu si na uklidnění neurol 0.25 ale opravdu jen vyjímečně nechci to řešit těmito léky . Také mne trápí otázka antikoncepce zda je pro mne v tomto vhodná mám již 5 let mirenu bez problémů a také bez menstruace až do první výměny kdy jsem po jejím odstranění a následovné aplikaci dostala křeče a bolesti lékař mi dal antibiotika a uklidnilo se to , ale některé kamarádky mi říkají , že měly také problémy a jestli se nemohl dostavit třeba předčasný přechod , nevím zda to může být možné někteří mi říkají že ano někteří to vylučují . Potřebuji se dát dohromady už kvůli své rodiny, snažím se celou dobu fungovat stejně i když je mi špatně , abych neměnila své zvyky a stále i v těchto stavech chodím do práce , někdy je to obtížné , ale musím to nějak zvládnout. Děkuji za každou Vaši radu a odpověď. S úctou Hana Nováčková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hanko, potíže jako mravenčení, únava, slabost až kolaps jsou typické pro zablokovanou krční páteř - tomuto se dá pomoci masážemi, léky (na uvolnění stahů svalů a proti bolesti), ale především tím, že budete častěji procvičovat a nedovolíte, aby krk byl stále ve stejné poloze. 9 hodin u počítače mu musí dát opravdu zabrat. Dejte si monitor dostatečně vysoko, abyste se na něj nedívala shora, ale přímo. Také je důležité nenastydnout - i když větráte, raději si přes krk dejte něco teplejšího. Uvidíte, že jakmile povolí tyto potíže s krkem, bude Vám psychicky mnohem lépe. Rozhodně nestojí za to se tak trápit. Co se týká Mireny - těžko říci, jestli se mohl přechod již dostavit. Při Mireně by ani menstruace neměla být - vylučovaný hormon ji blokuje. Teoreticky předčasný přechod možný je a lehce to zjistí gynekolog z krevního vyšetření. Pokud chcete mít ohledně možného přechodu jistotu, není nic jednoduššího, než ho o to požádat. Z vašeho dotazu cítím, že hodně pracujete a možná si moc neodpočinete - co si tak udělat čas pouze pro sebe, zajít příjemnou relaxační masáž a vleže si odpočinout? Budu držet palce, ať se Vaše potíže brzy vylepší.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nebezpečí trombózy upřesní genetické testy
Články: Nebezpečí trombózy upřesní genetické testy
Pro koho jsou vyšetření...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Včasné odhalení infekce v ráně pomůže lepšímu hojení
Články: Včasné odhalení infekce v ráně pomůže lepšímu hojení
Zanícení poranění bývá...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: