Zhoubný melanom

Dobrý den,po odstranění zhoubného melanomu na 2prstu levé nohy(amputace) a odebrání 4 sentinel.uzlin z třísla mám opakovaně vyšší S 100 protein-na PET CT se nic nenašlo.Zajímalo by mě kdy ještě může být hodnota vyšší...Nadále se nepatrně zvyšuje..-Léčím se ještě se štítnou žlázou,rostou mi uzlíky-v lednu se rozhodne zda oper. či ne.-Při vyšetřování pro melanom ještě nález na játrech(na CT jater obraz fokální nodul.hyperplasie s centrální jizvou) Děkuji za odpověď Romana

Odpověď odborníka:

Marker S 100 není specifický jen pro maligní melanom, může se zvyšovat i u dalších chorob, ale protože nejsem onkolog, tak přesnější informaci vám bohužel nemohu podat. Váš ošetřující onkolog by měl provést potřebná další vyšetření.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: