Žilní tromboza

Dobrý den, Chtěla bych jse zeptat, od 1.září mi byla zjištěna neúplní tromboza pravého lýtka, ucpaná větev, noha nebyla oteklá jen hrozně bolela, brala jsem Fragmin 0,2 2500, po dobu měsíce dvakrát denně potom jsem byla převedena na warfarin který beru až do teď dávku 5mg jeden celý denně, INR sem měla před týdnem 2,0. Chtěla bych se ale zeptat ve čtvrtek 1.12.2011 jsmě měli stužkovací večírek a bohužel jsem na nohu tancovala a měla hodinu vysoké podpatky, ta mě teďka bolí a je citlivější i na dotek a mám spíše strach z plicní embolie. To je také důvod proč píši. Chtěla bych se tedy zeptat jestli je vysoké riziko plicní embolie když mám INR 2,0 nebo jestli nemusím mít obavy? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, INR 2,0 je na dolní mezi požadovaného rozmezí hodnoty. Nejen proto doporučuji vaše obtíže konzultovat s vaším ošetřujícím lékařem.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: