Žilní trombóza a antikoncepce

Před třemi měsíci jsem prodělala žilní trombózu komplikovanou plicní embolií. Následně vysazena HA. Nekouřím, pravidelně cvičím, 168/75, 39 let. Trombofilie nepotvrzena. Nyní léčba Xareltem po dobu jednoho roku. Kvůli časté a velmi silné menstruaci, jsou pro mne nehormonální tělíska nevhodná a můj gynekolog mi doporučil sterilizaci. Mám dvě dospívající děti a další již neplánuji a proto jsem se rozhodla pro tento zákrok, byť si ho musím hradit. Při předložení žádosti v nemocnici jsem byla upozorněna, že je zde ještě možnost IUS (Mirena). Zajímal by mne názor ještě nějakého lékaře, zda je či není Mirena pro mne vhodná nebo jestli existuje ještě nějaká antikoncepce tolerantní k mému současnému zdravotnímu stavu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Ano, Mirena je pro Vás vhodná, obsahuje čistý gestagen, který navíc v 80% zůstává na sliznici děložní- kterou snižuje a do těla se dostává minimálně- mohou i ženy po tromboze.Navíc není menstruace,. nebo jen minimální !

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: