Zlomenina klíční kosti

dobrý den, syn 15 let si před týdnem zlomil klíčni kost, jde o dislokaci 3cm, dostal ortézu a včera byl proveden kontrolní RTG, kost se vůbec nepřiblížila, ale lékař trvá na konzervativní léčbě, syn spí vsedě, lehnout si nemůže a na celé končetině má silný otok, dáváme wobenzym a otok se lepší. Na kontrolu si nás pozval až za 3 týdny, co máme dělat?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je zlomenina klíční kosti pouze málo dislokovaná, je možné opravdu přistoupit ke konzervativní terapii. Operace se provádí pouze v případěch masivní dislokace, popř. tříštivé zlomeniny. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
hmm | Od: xxxx | 6.11.2015 10:26
Dobrý den pokud je kliční kost od sebe 3 cm jak pišete , je konzervativní lečba špatně !!! spíše bych řekl že doktor/i si dělaji z vašeho sina pokusného králika nic víc ! jdě te jinam a to hned než bude pozdě ! jelikož špatně srostlá kliční kost se "spravuje" tedy nové zlomení a reponace ! navíc jako bonus pokud je kliční kost křivě/špatně srostlá muže spusobobvat další problémy atd
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: