Zlomenina kosti od malíčku k zápěstí na ruce

28.09.2013 jsem si zlomila kost na ruce která vede od malíčku k zápěstí,na záchrané službě mi řekli že poranění je 74procentní,kdy mi kost nadvakrát rovnaly a malíček s prsteníčkem mi dali do jakéhosi úhlu a zasádrovaly,po 14dnech mi museli sádru sundat,již u nás u běžného chirurga, jelikož jsem bolestí nemohla vydržet,daly mi novou sádru ,ale již mi ty dva prsty nechaly ve stejné poloze jako ostatní,po týdnu na kontrole mi lékař po rengenu zdělil že kost je křivě srostlá a že pokud to nebude vadit v úchopu,tak to necháme být.Jenže mne to pořád bolí,a dnes je to už víc jak měsíc v sádře,myslíte že tato pychlavá vnitřní bolest pomine nebo lékař který mne ošetřoval na pohotovosti měl pravdu v tom,že mi řekl,že bude případná operace nutná.Na kontrolu a sundání sádry jdu 5.11.2013.Děkuji za odpověď Jarka

Odpověď odborníka:

Záprstní kosti se hojí poměrně dobře a rychle, 5 týdnů po úrazu a zlomenině metakarpu by se postupně snad ještě po týdením znehybnění měla zlomenina v podstatě prostavět a zhojit Každá zlomenina, pokud není plně v ose má v průběhu měsíců snahu se upravovat ke své původní ose, což lze očekávat i u této zlomeniny. Záleží na velikosti úhlu úlomků a místě zlomeniny na uvedené kostii. Kost se prostavuje. Po sejmutí sádry bude na místě léčba na rehabilitaci, pohybová léčba a fyzikální terapie s občasnou ještě rtg kontrolou, pokud by bylo třeba. Podrobněji váš chirurg.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+19 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: