Zlomenina konce ulny

Na chirurgii mi rekli,ze mam zlomeninu, sádru jsem nemela. Byla mi napsana mast proti bolest, leky na bolest,pak magnety. Pri ohmatani lokte,je citit jakasi mezirka ktera tam je od urazu-padu na loket,je bolestiva,je to takova skvirka, na druhem lokte nic takoveho nemam, prestoze mam porad boles a hmatatelnou skvirku na lokti, mi nic jineho nez ty veci napsany nebyli. BYla jsem pote u sveho obvodniho doktora,ktery me poslal na rengen, ale z rengenu prisla jen zprava, nevim ted presne, ze tam nenastala zadna ... zmena,asi jakoze tam nic nevidej.Je mozne,ze to na rengenu prehlednou?nekde jsem cetla ze je to tezko zjistitelne v tom miste, nahmatanou -skvirku- citili i jini, na pohmat myho lokte.Nejprv je to zlomenina,ktera stale boli a je tam skvirka,pote neni nic videt..bolest je citit pri praci na delsi dobu,nekdy sama o sobe a nelze se o loket oprit.Pokud se o nej opru,je tam citit,jak to popsat,..bolestive pichnuti a docela dost, jakoby projede tim mistem jehla. Od urazu uz je to vice jak rok a pul, netusim co s tim je a co s tim delat. Je s tim docela problem. Kdyz loket prohmatam, je to takova,jakoby nerovna,rozvetvena skvirka, mezi tou skvirkou jako by byl kousek cehosi,mam pocit,ze nerv, se kterym se da trosku pohnout a v tu chvili to boli dost silne. Na druhem lokti je to stejne misto,tedy ten konec kosti cely kuzelovity,na teto je jakysi prurez,nevim jak to nazvat.Otoky,ale nemam.Kam s tim,co je to, co s tim mohu delat?(vyfotit to nelze,neni to fotakem viditelne)ten pad byl primo loktem na tvrdou podlahu,dost to tyden po narazu bolelo samo o sobe

Odpověď odborníka:

Pokud byl proveden rtg opakovaně a nález byl negat o zlomeninu se patrně nebude jednat, navíc po roce by byla téměř jistě zhojena. Nález je neobvyklý, upomíná na možnost porušení povázky, fascie, kde by tento pocit hmatného defektu byl. Bylo by na místě vyšetření na ortopedické ambulanci, kde budete vyšetřena pohmatem a pohledem, a je možnost vyšetření diagnostickým ultrazvukem, který měkké tkáně zobrazí. Pokud by se jednalo o defekt povázky potom malou ortopedickou operací by se stav upravíí. Zajděte na ortopedickou ambulanci k dořešení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: