Zlomenina kotníku

Dobry den děkuji za vaše odpovědi . Vcera mi zjistili po 6 týdnech léčení,ze mám kotník nastiplej přesněji mezi talem a fibulou je kostní útvar 14 krát 1 mm-kortikalni abrubce z talu nebo fibuly. Dostal sem ortézu na tři týdny a pak kontrolní rtg. Je to standardní postup ze minulé dva snímky nikdo nic neviděl a po šesti týdnech je to nastiply? Bohužel už sem to měl cca 10 dní trošku protahovat tak doufám že se tomu neublížilo. Přijde mi to celé hodně dlouhé. Pořád beru aescin a na ředění krve teď nově Stacyl ale přijde mi že mi po něm dost pali žaha. Děkuji za posouzení. Machulka

Odpověď odborníka:

Dotaz není upřesněn. Opakované snímky se provádějí proto, že opravdu na počátku nedislokovaná malá zlomenina na rtg nemusí být patrná. Pokud se hlezno znehybnilo, postupovalo se tak, jakoby zlomenina stejně byla léčena. Nyní se musí fragment přihojit, pokud výjimečně ne, postupovalo by se operačním, případně artroskopickým ošetřením.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: