Zlomenina kotníku

Dobrý den, pane doktore, můj dotaz vyplývá z následující situace: jsem 8 týdnů po úraze - zlomenina vnějšího kotníku S8260. 1 týden dlaha, 3 týdny pevná sádra, pak rentgen ukázal hojení, mini. svalek a navíc se ukázalo i hojení na straně vnitřního kotníku. Na dalších 10 dní dlaha, teď jsem týden po jejím sundání - bez nášlapu. Celou dobu beru Ca, Mg, vit. D3, vit. C + homeopatika na podporu srůstání a mírnění otoku. Kotník byl pekvapivě rychle pohyblivý - snad proto, že jsem byla zvyklá sportovat, nebolestivý, k večeru mírný otok - pravidelně přes den masíruji gelem Reumafit celé lýtko i chodidlo. Bohužel ztrácím důvěru v ošetřujícího lékaře - dnes kontrola: po zhodnocení pohyblivosti - rehabilitace NENÍ POTŘEBA, rentgen není nutný! Vyžádala jsem si alespoň min. návštěv na rehabilitaci - i přes dobrou pohyblivost předepsáno pouze 6x LTV - rentgen po ukončení. Očekávala bych elektroléčbu, příp. vodoléčbu. Na dotaz o zatěžování nohy - nejdříve ano - do 30% plné zátěže, během 10 minut obrat na NE! Můj dotaz tedy je: po zhodnocení výše uvedeného stavu a při dostatečné opatrnosti - nemám problém i nadále si pomáhat berlemi - myslíte si, že je možné po 8 týdnech začít nohu postupně zatěžovat a pomalu rozcházet?? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Rehabilitace je jistě vhodná. Při dobrém rtg snímku po 6 ti týdnech postupně zátěž do plného zatížení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: