Změna hormonální antikoncepce

Dobrý den, několik let jsem užívala ha Yaz, byla jsem po všech stránkách spokojená, jediným problémem byla migréna v době užívání placeba. Kvůli tomu mi lékař ha změnil, nyní jsem začala užívat ha Azalia. nevím ale, co od tohoto přípravku očekávat... Mým velkým problémem v době před užíváním jakékoli ha byl především silný PMS a silné krvácení během menstruace. To vše vyřešil Yaz. Bude mít Azalia stejné účinky jako Yaz?- jde mi především o zadržování vody v těle, silnou menses, přibývání na váze... Těchto problémů se přiliš obávám, nevím, jestli se zpátky nevrátit k Yaz u za cenu nesnesitelných migrén... Ještě bych chtěla podotknout, že lékař mi nabídl i nitroděložní hormonální tělísko, ale to jsem z psychických důvodů odmítla.. Děkuji

Odpověď odborníka:

Myslím,že odmítnutí tělíska by jste měla ještě zvážit,Mirena je komfortní antikoncepce Azalia je čistě gestagenní antikoncepce,mohla by mít příznivý účinek na migreny,některé pacientky si ji chváli jiným nevyhovuje,je to individuální příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: