Změny váhy a metabolismu a špatná ra

  • Dotaz od: František
  • Publikováno: 23.11.2011
  • uLékaře.cz

Moje maminka měla nádor štítné žlázy - nezhoubný a byla jí odebrána, moje sestra nyní jde na operaci s nádorem děložního čípku a moje babička měla rakovinu žaludku a kůže, já nyní mám problémy s úbytkem svalové hmoty během několika týdnů přijdu o to co tvrdě cvičím v posilovně a často mívám bíle skvrny na ruko, která je jinak do červena. ovšem toto není stále ale jen občas, cítím také překážku v krku a dokonce občas i tlak na hrdle a potíže s polykáním, byl jsem odeslán na Endokrinologické vyšetření protože mám TSH 5,3 těsně přes normu ale prý nijak moc. Nutno dodat že mám enormní spotřebu jídla a i tak spíše hubnu a skoro žádný tuk - asi 5% z krve, prý jako bych byl na dietě, ale opak je pravdou sním co mi přijde pod ruce. I tak měřím 176 cm a mám váhu 66 kg, prosím o radu co dále dělat, mám trvalé bydliště na vesnici a moje doktorka je pověstná i na webu tím, že všechny problémy pacientů bagatelizuje. moc děkuji za rady Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/ubytek-na-vaze-37736

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hladina TSH je opravu jen velmi lehce zvýšená a mohla by svědčit o počínající poruše funkce štítné žlázy. Skutečně to není nic vážného. Stran vašich ostatních problémů vám bohužel takto nic neporadím. Musela bych toho o vás vědět víc včetně fyzikálního vyšetření. Je možné, že máte například nějaké onemocnění střev jako je třeba alergie na lepek a vaše střevo proto z potravy vstřebává méně, než u jiných. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: