Znaménko

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před 3 lety mi začalo růst mateřské znaménko, nejdříve to byla malá tečka teď má v průměru již 8 mm. Bylo mi řečeno, že tato znaménka mohou dorůstat maximálně průměru 8mm ví ne. V laserovém centru mi zdělili, že laserem znaménko odstranit nejde jedině chirurgicky a to znamená mít jizvu, zároveň jsem na nedávné kontrole zjistila, že je zneménko zcela v pořádku. Existují nějáké šetrné způsoby odstranění s minimálními estetickými následky a mám se obávat dalšího zvětšování? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Znaméno se může dále zvětšovat, ale je to málo pravděpodobné. Pokud je ploché a hnědé, pak skutečně laserem odstranit nejde a jediný způsob je chirurgický.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: