Způsoby antikoncepce a leidenská mutace

Dobrý den, 8 let jsem užívala antikoncepci, ale byla mi zjištěna před půl rokem Leidenská mutace, má gynekoložka mi však sdělila, že i v případě této mutace se v současné době může užívat hormonální antikoncepci, která však neobsahuje estrogen (nejsem si jistá zda to není ten druhý hormon) a předepsala mi tedy antikoncepci Evellien, která se užívá vkuse (bez týdenního přerušení) a po celou dobu užívání je dívka bez menstruace. Tuto antikoncepci jsem užívala 3 měsíce ale myslím si, že pro tělo není dobré abych neměla menstruaci (ikdyž paní doktorka mě ubezpečila, že nevadí když žena užíváním těch tablet nemá menstruaci) a také mě po dobu užívání často bolí hlava, proto bych jí ráda přestala používat. Zajímá mě proto váš názor zda i přes Leidenskou mutaci je možné tento typ hormonální antikoncepce používat nebo zda paní doktorka má špatné informace (vždy jsem totiž slyšela že v případě této mutace se musí přestat hormonální antikoncepce užívat protože hrozí riziko trombózy). Dále bych se vás chtěla zeptat, pokud bych vysadila hormonální antikoncepci, jestli je dostatečná ochrana před otěhotněním užívání globulí Pharmatexu, současně užití také kondomu a přerušovaného styku? Velice Vám děkuji za pomoc a zodpovězení dotazu. Anna

Odpověď odborníka:

Gestagenní HA může užívat i nosička Leydenské mutace,přesto bych z opatrnosti raději volil tělísko. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x