Zvětšené uzliny

Dobrý den, v létě 2011 jsem objevil na krku zvětšenou uzlinu (1,5x1cm) . Na ORL jsem byl poslán na rozbor krve a sono. Na sonu objevili další mírně zvětšené uzliny na krku. Dle lékaře byly uzliny sice zvětšené, ale jinak v pořádku. Z krve mi byla zjištěna prodělaná mononukleóza a výtěr v krku odhalil stereptokoka (bez příznaků angíny). Byly nasazeny ATB, streptokok po dobrání ATB v krku nebyl, ale uzliny zůstaly zvětšené. Někdy jsou bolestivé, někdy o nich nevím. Myslíte, že je třeba odebrat vzorek uzliny pro vyloučení závažnějšíhonemocnění? Děkuji, Pavel.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,díky za důvěru.O vynětí uzliny a jejím následném histologickém vyšetření musí rozhodnout lékař,který by provedl malý operační zákrok,případně ten,kdo Vás má pro uvedené obtíže v péči.Kdokoliv jiný je jen "rádce zvenčí""-a ten má méně možností Vám poslytnout hodnotné informace

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: