Zvětšené uzliny v tříslech

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat. Asi před měsícem mi po zánětu palce na pravé noze naběhlo v tříslech na obou stranách (zrcadlově) několik uzlin. Na každé straně jedna je tuhá ostatní jsou na pohmat elastické. Podle chirurga je to reakce na ten zánětlivý palec. Pro jistotu mě poslal na sono, kde vyloučil p. Dr. tříselnou kýlu a rozměry uzlin jsou do 18mm v jedné ose. Nedalo mi to a nechal jsem se pro jistotu vyšetřit i u urologa, který mi řekl, že po jeho stránce jsem zdráv jen na varleti mám malinkou hydrokélu, která není nebezpečná (proběhlo sono). Krevní obraz u obvodní doktorky, test na chlamydie, HIV, boreliozu mám za sebou před dvěma měsíci vše ok. Můžete mi prosím říct jak dlouho a zda je normální abych měl v tříslech zduřelé uzliny? Může to souviset z namožením (zánětem) tříselného úponu? Jaké jsou v tříslech normální uzliny( na netu píšou až do 15mm)? Děkuji a přeji pěkný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, někdy zvětšené uzliny přetrvávjí i třeba rok, myslím, že byste se neměl tolik pozorovat a znepokojovat - všechna vyšetření byla ordinována velmi správně, k zanedbání nedošlo, vyšetření a výsledky jsou v pořádku. Norma rozměru pro uzliny v jednom rozměru není přesná, rozhodující je poměr délka-šířka a také vzhled uzliny. Určitě vám lékaři po delším čase uzliny a testy zase skontrolují, neobávejte se - ale až bude palec plně vyléčen. Hydrokéla ničemu nevadí /není to zánětlivý proces/. Dopřejte tělu prostor na regeneraci, uzliny se zvětšují "reaktivně"- jako reakce na tělesné dění a hodnocení je v těch parametrech, jak jsem již výše uvedla. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie na čerstvé ovoce a zeleninu
Články: Alergie na čerstvé ovoce a zeleninu
Projevy této...
Hodláte to típnout? Čtyři kroky, které jsou pro úspěch naprosto zásadní
Poruchy srážlivosti krve
Články: Poruchy srážlivosti krve
Krvácivé stavy se projevují...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Amniocentéza
Články: Amniocentéza
Amniocentéza, odběr plodové...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: