Zvětšené uzliny v tříslech

Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné, aby se mi zvětšily tříselné uzliny vlivem chronického zánětu prostaty. Jde o to, že se dva měsíce potýkám s bolestí v podbříšku, častém močení bez pálení a výtoku a problémy s erekcí, protože penis i v ochablém stavu trochu bolí ze spodní strany u šourku. Při erekci tam pak po chvíli cítím tlak a erekce ochabne. Kromě častého močení mám i častější nutkání na stolici, která je však v pořádku. Stěr z močové trubice i vzorek moči byly v naprostém pořádku. Před pěti dny se mi zvětšily tříselné uzliny a jsou bolestivé... Lékaři si s tím neví rady a prý se o zánět prostaty nejedná. Nicméně urolog udělal jen sono v oblasti penisu a podbříšku a to bylo vše. Mám také problémy s SI klouby už několik let a někde jsem četl, že by to mohlo s prostatou souviset, respektive s problémy pánevního dna. V současné chvíli už tři dny trpím malátností a pocity nevolnosti. Děkuji

Odpověď odborníka:

Zánět prostaty může být provázen zvětšením tříselných uzlin, je však třeba prošetřit možné další příčiny zvětšení uzlin, v pánevní oblasti tedy zejména také tlusté střevo a pak celkové příčiny zvětšení uzlin (infekce atd.). Doporučuji vyhledat Vašeho všeobecného lékaře.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: