Zvětšení hlavy v oblasti pravého spánku na hlavě

Dobrý den, chci se poradit, zda se mám obávat svého zdraví, zda se může jednat o nádor. Kolegové si všimli, že se mi objevila na hlavě na pravém spánku "boule" - já sama jsem si toho nevšimla. Není to měkké jako otok, ale tuhé, jako jiná část hlavy. Hlava mě nijak nebolí, ale zažívám teď trochu horší osobní období (z důvodu zaměstnání) a beru AD Sentralin (už delšího dobu). Bohužel si nejsem jistá, jestli a kdy se mi "boule" objevila, jestli to není jenom nějaký můj osobitý tvar hlavy. Děkuji pěkně za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, boule na hlavě nemá projevem nádoru mozku, ale může být známkou postižení kosti nejrůznější etiologie. Asi bude nejvhodnější, když navšítíte lékaře a necháte si provést rtg snímek, podle výsledku pak bude stanoven další postup.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: