Zvracení atikoncepce

Dobrý den paní doktorko. 5.5 mi skončila menstruace a 7.5. jsem začala brát antikoncepci jako každý měsíc. Ale 9.5. ráno jsem zvracela a večer toho dne jsem měla sex s přítelem ale neejakuloval do mě. Za jiných okolností bych byla v klidu, ale někde jsem se dočetla že před tím než se partner ejakuluje vypouští jakousi vodičku která by mohla obsahovat spermie. Dnes jsem si dělala těhotenský test, těsně před menstruací a vyšel negativní. Mám se obávat toho že bych mohla být těhotná?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste zvracela v dostatečném odstupu od polknutí tabletky, to je minimálně alespoň 4 hodiny po, nemusíte se obávat sníženého účinku antikoncepce a můžete věřit výsledku těhotenského testu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: