Zvracení po užití ha

Dobrý den. Beru HA Artizia, včera jsem po sedmi hodinách od užití tablety zvracela. Je zde riziko snížení kvality ochrany před otěhotněním??? Navíc ji beru už 3. týden, čeká mě menstruace...tudíž nemůžu brát ani 7 tablet za sebou abych zase byla plně chráněna před otěhotněním, jelikož mě čeká sedmí denní pauza.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není zde žádné riziko toho, že se tableta nevstřebala dostatečně. 7 hodin je dostatečně dlouhá doba ke vstřebání. Mimochodem, pauzu je možné vynechat, není pravda, že byste nemohla užívat dalších 7 tablet. Můžete užívat libovolný počet dalších tablet, než uděláte pauzu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: