Zvýšená hladina prolaktinu

Dobry den.Uz nekolik let mam zvysenou hladinu prolaktinu,ale gynekolozka to resila vzdy jen jednorazove a kratkodobe lekem Dostinex,ktery mi ale vyhovoval.Nyni jsem ale zmenila lekarku a ta mi predepsala lek Medocriptine k dlouhodobemu uzivani.Ten ale odmitam vzhledem k jeho nezadoucim ucinkum.Pry ale zadny jiny lek neexistuje a Dostinex je drahy.Je to pravda?A jake jsou nasledky nelecene hyperprolaktinemie??Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Věro. Pokud jste si na Dostinex zvykla a vyhovoval Vám, pak bych jej asi od své lékařky vyžadoval. Léčba tímto přípravkem může být rovněž dlouhodobá, cílem je nastavit co nejnižší možnou dávku, který spolehlivě snižuje nadprodukci prolaktinu a minimalizuje nežádoucí účiny. Neléčená hyperprolaktinemie ve k oligomenoree až amenoree (nepřítomnost menstruace, neplodnosti, tvorbě mléka, poruchám zraku, bolestem hlavy u větší adenomů a osteoporóze.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x