Zvysena teplota,pocit nafoukleho bricha,prujmy,celkova unava

Dobry den,jiz pres tri tydny mam zvysene teploty mezi 37 a 37,5.zacalo to dnem,kdy mi bylo od rana spatne od zaludku,mela jsem prujmy.Behem dne to polevilo,ale dostavily se zvysene teploty.Momentalne jsem na neschopence,k lekari dochazim na kontroly.Delal mi odber krve a moci.Kdyz jsem sla pro vysledky,jeste nebyly,tak jsem ho poprosila,zda by mi koukl do krku,zacal me pobolivat.Rekl,ze mam streptokokovou anginu.Predepsal mi amoksiklav-1 tabletu po 12 hodinach na 7 dni.Krk povolil i kdyz to neni porad ono,ale teploty a zaludek pretrvavaji.Rano mi byva nejlepe,ale vetsinou uz 37 mivam,behem odpoledne vysplhaji vetsinou na 37,4 az 37,5.Pocituji celkovou unavu a malatnost.Kdyz se postavim,mota se mi chvilku hlava.V minulosti jsem mela helicobakter v zaludku,lecen trojkombinaci.Je mozne,ze to muze souviset ? Bohuzel mezi priznaky,ktere me provazeli kdysi si nevzpominam na zvysene teploty.Osetrujici lekar mi bohuzel zadna jina vysetreni nedelal,ani nikam neposlal.Rekl mi,ze v moci se neco nasla,nerekl ale co a kdyz jsem davala moc jeste jednou,vysledky mi znovu nerekl,vzdy to zamluvil,prijde mi,ze je to ve spechu a ja nevim,kam se obratit.Paralen nepomaha,teploty nejsou zavisle na cinnosti.At lezim,nebo uklizim,je to pokazde stejne.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doptejte se svého lékaře, jaké jsou výsledky moči a nechte si udělat výtěr z konečníku a poslat na virologii a bakteriologii. Také výtěry z krku si nechte poslat na bakteriologii a ať udělají i citlivost na antibiotika. Pokud jste měla nejprve angínu a poté teprve průjmy, tak to může souviset s antibiotiky (zabily se "hodné bakterie" a přemnožily se "zlé" - zvlášť pokud jste neužívala probiotika ke stabilizaci). Pokud Vás od začátku bolí břicho, otázka je, kde to začalo a kde to bolí, jestli to někam vystřelovalo/vystřeluje, co pomohlo atd. Může se jednat o nejrůznější potíže trávícího traktu - od infekcí, přes gastritidu, vředy, vleklý zánět slepého střeva, až po nespecifické střevní infekce typu například Crohnova choroba. Pokud Vás nebolelo přímo břicho, ale spíš nějaká strana, může se jednat o infekci gynekologickou, urologickou atd. Takže je to v podstatě na Vašem praktickém lékaři - znova udělat podrobnou anamnézu a dovyšetřit, aby se léčila pravá příčina potíží.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: