Zvýšená únava

Dobrý den, ji přes dva roky trpím zvýšenou únavou, poslední měsíce se potíže velice zhoršily. Jsou dny, kdy se cítím natolik slabá a bez energie, že ani nejsem schopna dostat se z postele. k tomu se často přidají i bolesti celého těla. Prakticky neustále cítím zvláštní pocit a tlak v krku, někdy více a někdy méně, ale uzliny bolestivé nejsou. Téměř rok jsem byla kvůli těmto potížím v pracovní neschopnosti, ale za celou dobu mi lékařem nebylo nic zjištěno. Kardiologie v pořádku, taktéž i neurologie (ač jsem epileptik, již několik let jsem bez obtíží, i EEG jsem měla v pořádku), vyšetření na imunologii dopadlo také dobře, při vyšetření krve mi zjistili, že některé hodnoty mám lehce zvýšené, některé naopak lehce snížené, což prý v důsledku nic neznamená, že se ty hodnoty vzájemně vyrovnají. Taktéž jsem měla zvýšené leukocyty, ale protože příčinou prý mohl být zánět v těle, musím podstoupit kontrolní krevní testy. Můj obvodní lékař mi nejspíše příliš nevěřil, proto mne poslal na vyštření k psychiatrovi. Ten mi alespoň na chvíli pomohl s mou nespavostí, po pár týdnech se problémy se spánkem opět vrátily. Nasadil mi antidepresiva, ale na únavu mi nezabraly, stejně tak i druhé a třetí, které mi předepsal. Nakonec si i pan psychiatr začal myslet, že mi nic není, bohužel. Každý jen přesvědčen o tom, že mé potíže (pokud prý nějaké vůbec opravdu jsou...) pramení z depresí, ale nikoho už nezajímá, že problémy s únavou tady byly mnohem dříve než ona deprese. Ano, nejsem na tom po psychické stránce právě nejlépe, ale to je jen důsledek toho, že si při jednání s lékaři připadám naprosto zbytečná. Už nevím, na jakého lékaře se mám obrátit, začínám být z celé situace zoufalá. Dlouhá pracovní neschopnost mi způsobila veliké problémy a novou práci nutně potřebuji, ale není to jednoduché, když nevím, jak mi druhý den bude a jestli vůbec dokáži vstát z postele. Předem Vám velice děkuji za případné rady, budu za ně moc vděčná. Přeji příjemný den, Markéta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Markéto! Je mi líto, že máte takové trápení. Chronická úvaha je v řadě případů bez prokázané příčiny... Přesto bych doporučoval (alespoň serologické) testy na chronickou infekci intracelulárními parazity jako jsou chlamydie (pneumoniae a trachomatis). Pokud budou pozitivní, doporučuji léčbu antibiotiky po dohodě s lékařem. Pokud budou negativní, nemám žádnou jednoduchou radu. Může Vám být "přidělena" diagnoza "chronický únavový syndrom", který nic neříká o původů obtíží a možné léčbě. Doporučuji zůstat ve sledování klinického lékaře a navštívit co nejdříve lékaře celostní (holistické) medicíny. Ten s vámi bude pracovat na hledání příčin a bude s Vámi heldat také cesty, jak žít s podobným postižením. Jakýkoli lékař celostní (nebo i psychosomatické) medicíny by se Vám měl věnovat hlouběji a lépe, nežli jak jste to zažila na klinikách, ovšem budete jej pravděpodobně muset zaplatit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
puvod deprese | Od: Katka | 14.11.2012 21:28
Otestujte se na chlamydie, borrelie, parazity. Paraziti i jine nakazi mohou zpusobovat deprese! Ach, jak jsou ty doktori nevzdelani. Cloveka s cervy posilaji k psychoterapii. Nedejte se! Zadejte sva vysetreni, k psychologovi poslete sveho lekare!
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x