Zvýšené bílé krvinky před otěhotněním a co dělat když jsou zároven i v začátku těhotenství

Dobrý den, chodím na hematologii kvůli nedostatku železa,každé tři měsíce tam chodím na kontrolu, jestli se mi už ta hodnota toho železa v krvi změnila, ale poslední dvě návštěvy se mi tam ještě objevilo mimo nedostatku železa zvýšení bílých krvinek, o nějakém zánětu v těle nemam ponětí, lékařka mi řekla, že uvidíme, jak to bude za další tři měsíce vypadat a ono opět se na výsledcích objevilo zvýšené bílé krvinky, doktorka mi řekla, že to nebudeme zatím řešit. Na kontrolu tam jdu v říjnu,a ted jsem zjistila že jsem těhotná, ale měla jsem zvýšené bílé krviny, ještě před otěhotněním. Ted jsem teprve tři týdny těhotná, a tak se chci zeptat a mam strach, že by to tomu plodu mohlo nějak uškodit,ty zvíšené bílé krviny, kdybych měla nějaký zánět v těle, který mi na hematologii nezjistili.Prosím o radu jestli by zánět v těle, který by nebyl léčený mohl miminku ublížit. A co mam dělat jestli jít dříve na hematologii,nebo nevím. Děkuji moc za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Určité zvýšení počtu bílých krvinek by mohlo s Vaším těhotenstvím souviset- aniž by to bylo ohrožující- neznám ale konkrétní hodnoty. Nejlépe by bylo konsultovat s hematologem znovu s ohledem na zjistěné těhotenství /k němuž Vám upřímně blahopřeji!/

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: